برای مشاوره رایگان تماس بگیرید: 09122280944
راه اندازی سرویس VDI در خانه سرور اچ پی ایران

سرویس VDI چیست VDI مخفف Virtual Desktop Infrastructure

Ratings
(3)

سرویس VDI چیست؟ VDI مخفف Virtual Desktop Infrastructure

سرویس VDI چیست؟ VDI مخفف Virtual Desktop Infrastructure بوده و تکنولوژی است که برای ایجاد یک محیط دسکتاپ مجازی بر روی یک Remote Server استفاده می‌شود. سرویس VDI سرورها را به دسکتاپ‌های مجازی مختلفی تقسیم می‌کند و کاربران می‌توانند از راه دور و به‌صورت Remote، از طریق Deviceهای خود به این دسکتاپ‌های مجازی دسترسی پیدا کنند.

این دسکتاپ‌های مجازی بر روی ماشین‌های مجازی یا به اختصار VMها میزبانی شده و از طریق کنسول مدیریتی متمرکز، کنترل می‌شوند.
به‌طور مثال، به عنوان صاحب یک شرکت حسابداری، میزان سختی و زحمت مورد نیاز برای نصب و پیکربندی همه دسکتاپ‌های PC، سپس تعمیر و نگهداری و هچنین آپدیت‌های مورد نیاز آنها را تصور کنید.در اینجا نقش سرویس VDI چیست؟ با سرویس VDI، به دلیل مجازی‌بودن دسکتاپ‌ها، حتی با یک Thin Client نیز می‌توان به آنها دسترسی داشت. سرویس VDI امکان دسترسی به دسکتاپ کاربران را، از هر نقطه و هر زمان، از طریق یک نرم‌افزارVDI Client قراهم می‌کند.

حالت‌های مختلف سرویس VDI چیست؟

سرویس VDI را می‌توان به دو حالت Persistent و Non-Persistent طبقه‌بندی کرد. Persistent VDI برای Personal Userها سفارشی‌سازی یا Customize شده است و هربار به کاربر امکان متصل شدن به همان دسکتاپ‌ را می‌دهد. Non-Persistent VDI شامل دسکتاپ‌هایی است که پس از خروج کاربر، به تنظیمات ابتدایی و حالت اولیه بازمی‌گردند.
به طور کلی در پاسخ به پرسش هایی نظیر سرویس VDI چیست؟ VDI مخفف چیست و یا دسکتاپ مجازی چیست و ... باید عنوان کنیم که عبارت VDI مخفف Virtual Desktop Infrastructure به معنای زیرساخت دسکتاپ مجازی یا به بیان ساده تر، به اجرای نرم افزارهای دسکتاپ های کاربران بصورت مجازی بر روی پلتفرم های مجازی گفته می شود و سایر اصطلاحات Desktop virtualization (مجازی سازی دسکتاپ) ، End-User Computing (EUC) و Desktop as a Service (DaaS) (دسک تاپ به عنوان یک سرویس) نیز اغلب با مفهومی مشابه، در این زمینه مورد استفاده قرار می گیرند.

حال که با مفهوم سرویس VDI به صورت کلی آشنا شدیم با یک مثال ساده با سرویس VDI بیشتر آشنا شوید. همانند برند مشهور Kleenex در زمینه تولید محصولات آرایشی و بهداشتی است بر پایه کاغذ، فناوری VDI نیز به مجموعه ای از راهکارهای مجازی سازی دسکتاپ از وندورهای مختلف مانند Citrix Virtual Desktop (قبلاً با نام XenDesktop شناخته می شد) ، Dell Quest (EOL) ، Oracle VDI (EOL) ، VMware Horizon (قبلاً با نام View شناخته می شد) و Windows Virtual Desktop (WVD) (WVD) اطلاق می شود.

به دلیل شباهت اصول فناوری های مجازی سازی با یکدیگر، بسیاری از وندورها راهکارهای مجازی سازی برنامه های کاربردی (Application Virtualization) را همراه با فناوری VDI ارائه می دهند.

با توجه به تنوع راهکارهای سرویس VDI ارائه شده توسط وندورهای مختلف ، تمامی آنها اهداف بنیادین مشترکی را دنبال می کنند که شامل موارد ذیل می باشند:

1-مدیریت متمرکز

2-بهبود تطبیق پذیری با بروزرسانی ها و Patch ها

3-افزایش امنیت

دستیابی به این اهداف از طریق ساخت ایمیج های پایه و به روز رسانی شده که ماشین های مجازی برای راه اندازی از آنها استفاده می کنند، امکان پذیر می گردد. بدین معنا که ماشین های مجازی VDI در هنگام بوت شدن ، آخرین Patch ها، نرم افزارها و هرگونه تنظیماتی انجام شده توسط یک مهندس VDI را دریافت می کند. فوق العاده است ، اینطور نیست؟ امکانات بیشتر و هیجان انگیزتری وجود دارد که با توجه به وندور محصولات تغییر می کند.

کاربرد دسکتاپ مجازی چیست؟
به‌دلیل قابلیتی که سرویس VDI در انواع پیاده‌سازی‌‌های خود دارد، راهکار مؤثر مجازی‌ سازی دسکتاپ برای کارمندان دورکار، پیمان‌کاران، کارکنان شیفتی، متخصصان پزشکی و بسیاری از کارمندان به‌شمار می‌رود. VDI محیط کار شخصی دیجیتالی در‌اختیار کاربر قرار می‌دهد که در هر مکان و زمان به آن دسترسی دارد. کاربرد‌های VDI باتوجه‌به نحوه کار هر سازمان و منابع متفاوت است. به‌طور‌کلی، کاربران VDI را می‌توان در سه دسته قرار داد:

۱. کارمندان وظیفه‌محور (Task Worker)
این کاربران معمولاً وظایف خود را با کمک برخی از برنامه‌ها انجام می‌دهند که استفاده از سرویس VDI برای آن‌ها مفید خواهد بود؛ مانند کارمندان بخش مرکز تماس یا انبار.

۲. کارمندان تخصصی (Knowledge Worker)
این کارمندان به منابع بیشتری از VDI برای انجام وظایف خود نیاز دارند؛ مانند تحلیلگران داده یا حسابداران.

۳. کاربران قدرتمند (Power User)
این دسته شاید بهترین دسته برای استفاده از فناوری مجازی‌ سازی دسکتاپ باشند. کاربران فعال در حوزه فناوری اطلاعات یا برنامه CAD که به منبع بسیاری نیاز دارند، جزو این دسته از کاربران قرار می‌گیرند. برای مثال، توسعه‌دهندگان از فضای VDI می‌توانند برای آزمایش عملکرد کاربر نهایی (End User) استفاده کنند.

علاوه‌بر‌این، در صنایع حساسی که به امنیت فراوان نیاز دارند (مانند صنایع نظامی)، کاربران بخش فناوری اطلاعات می‌توانند از VDI استفاده کنند. بدین‌ترتیب، از ورود نرم‌افزار‌های غیرمجاز به محیط دسکتاپ یا شبکه جلوگیری می‌کنند. درضمن، با استفاده از مجازی‌سازی اپلیکیشن‌ها امنیت برنامه‌هایی حساس حفظ خواهد شد.

مزایای سرویس VDI چیست؟
فناوری VDI با امکان دسترسی از راه دور به دسکتاپ مجازی، برای کاربرانی که اغلب به‌صورت دورکاری فعالیت می‌کنند یا کسانی که به برنامه‌ و اپلیکیشن‌های دسکتاپ مجازی نیاز دارند، دسترسی کامل و بدون نقص ارائه می‌دهد. این دفتر کار مجازی را می‌توانید براساس نیاز خود در فضای ابری وب یا موبایل همیشه در‌اختیار داشته باشید. درادامه، به برخی از مزایای مهم فناوری مجازی‌ سازی دسکتاپ اشاره می‌کنیم.

طراحی و سئوسازی: گره نرم افزاری السا

  • بازدید: 851

فروش سرور اچ پی ـ فروشگاه خانه سرور اچ پی در ایران

 


 

نماد اعتماد

نماد الکترونیک فروش سرور اچ پی

مشاوره رایــگان

09122280944 - 02191326458